1977 Pontiac Grand Prix

1977 Pontiac Grand Prix
Rok výroby
1977
Výrobce
Pontiac
Model
Grand Prix
Najeto
95000 mil
Převodovka
automatická
Motor
350 V8
Objem motoru
5700 ccm

Třetí generace modelu Grand Prix od Pontiacu byla představena v roce 1973. Midsizeové auto postavené na A-body platformě oproti předchozí generaci narostlo - bylo větší i těžší. Vyznačovalo se zabudovanými "opera" okny, bezrámovými dveřmi a mohutnými nárazníky.  Rok 77 byl závěrečným rokem před příchodem další, již podstatně menší generace. Představovaný Pontiac měl za svůj život pouze jediného majitele - stále má platnou první a jedinou registraci z roku 1977! Alex Vardavas ho koupil nový 4.8.1977 v dealerství Coggin Pontiac v Severní Karolíně za 6200 USD a celých 41 let až do letošního léta s ním jezdil ve městě Danville ve Virginii. Dochoval se ve velmi pěkném původním stavu s 95 tisíci mílemi. K autu je množství historické dokumentace včetně manuálů, kupních faktur i prodejních dokumentů.

Karoserie

Karoserie je v původním stavu s jedním přelakováním v originálním odstínu. Lak je pěkný, lesklý a rovný, ale již starší a na kapotě a střeše je mírně vyšisovaný (je to vidět pouze z blízka). Koroze je minimální, auto je zdravé. Pouze na několika místech, kde se odloupnul lak, je drobná lokální koroze (hrana víka kufru, okolo opera oken - viz  foto). Chromy jsou pěkné. Okna jsou bez poškození. Na autě jsou novější pneu a originální ráfky.

Interiér

Interiér je v krásném původním stavu. Palubní deska je bez prasklin. Dveřní panely jsou bez chyby. Všechny instrumenty jsou funkční.

Technický stav

Auto je mechanicky perfektní. Celou dobu bylo pravidelně servisované.  Je tuhé, nevychozené, je radost ho řídit. Aktuálně bez investic.

Krásné původní auto s jasnou historií. Čeká na svého druhého majitele :)