1976 Mercury Marquis

1976 Mercury Marquis
Rok výroby
1976
Výrobce
Mercury
Model
Marquis
Najeto
76000 mil
Převodovka
automatická
Motor
400 V8
Objem motoru
6550 ccm

V roce 1973 představil Mercury třetí generaci fullsize modelu Marquis, která se vyráběla do roku 1978. Se svými téměř šesti metry délky je to poslední pravý fullsize, následující generace se výrazně zmenšila. Pro svůj krabicový design, komfort, spolehlivost i příjemné jízdní vlastnosti je dnes Marquis mezi nadšenci velmi oblíbený. Představený kousek byl  objednán 22.3.1976 v dealerství Weigand v Chippewa Falls, WI ve verzi Brougham, v netradiční dvoutónové kombinaci, bez vinylu a bez krytů kol v blatnících. Dochoval se ve velice pěkném původním stavu s nájezdem 73 tisíc mil. Auto má bohatou historickou dokumentaci, od window stickeru přes dopisy od Fordu ke svolávacím akcím až po servisní záznamy.

Karoserie

Karoserie je ve velice dobrém stavu s původním továrním lakem. Koroze je minimální, pouze povrchová. Na laku jsou drobná poškození z provozu, ale na svá léta je velice pěkný s leskem. Na autě je kompletní bižuterie, nic nechybí. Chromy jsou velmi pěkné. Okna jsou bez poškození. V kufru je kompletní příslušenství.

Interiér

Interiér je originální a velmi zachovalý. Vrchní část palubní desky má pouze vyšisovanou barvu, ale je bez prasklin. Auto má bohatou výbavu, vše je v elektrice (okna, sedačky) a vše je funkční.

Technický stav

Mercury jede velice dobře. Motor je tichý, automat řadí hladce. Auto bylo průběžně servisováno, k autu jsou doklady o provedené údržbě.

Velmi pěkný a zachovalý fullsize v původním stavu s dokumentovanou historií bez nutnosti investic a k okamžitému používání.