1969 Mercury Marquis

1969 Mercury Marquis
Rok výroby
1969
Výrobce
Mercury
Model
Marquis
Najeto
50200 mil
Převodovka
automatická
Motor
429 V8
Objem motoru
7100 ccm

Tento krásný Mercury byl zakoupený v listopadu 1968 v Portsmouth v Ohiu. Majitelka v roce 1975 zemřela a vozidlo zdědil její syn, který si ho jako památku na matku nechal, udržoval ho v perfektním stavu a využíval jako víkendové auto. Po jeho smrti ho nabídla k prodeji manželka, která velmi váhala a po dohodnutí ceny stejně nakonec odstoupila z transakce. Zhruba rok jsme si vyměňovali emaily, až jsme se nakonec finálně dohodli. Auto je v nádherném původním stavu a vypadá jako nové. Níže v galerii je i fotka původní majitelky a dobová fotografie.

Karoserie

Karoserie je v perfektním stavu. Chromy, lišty i všechny doplňky jsou jako nové. Okna jsou bez poškrábání. Na autě jsou originální poklice a novější pneumatiky. Zavazadlový prostor je jako nový s kompletním příslušenstvím. Motorový prostor je po optickém ošetření jako nový.

Interiér

Interiér je v nevídaném stavu, nenajdete jedinou chybu. Vypadá přesně tak, jak vypadal u nového automobilu. Brokátové potahy v kombinaci s vinylem podobného odstínu působí luxusně i útulně.

Technický stav

Auto jezdí bez jediného problému jako nové. Po příjezdu do ČR se pouze vyměnila benzínová pumpa a přetěsnil karburátor a aktuálně nevyžaduje žádné další investice.

Barevně i stavem jedno z nejhezčích aut, jaké jsem měl v nabídce. Jízda je zážitek, zaboříte se do pružinových lavic a Mercury jede stejně luxusně jako jeho dražší sourozenec od Lincolnu. Nepřehlédnutelné auto s historií.