1982 Lincoln Town Car

1982 Lincoln Town Car
Rok výroby
1982
Výrobce
Lincoln
Model
Town Car
Najeto
125000 mil
Převodovka
automatická
Motor
302 V8
Objem motoru
4950 ccm

V roce 1981 představil Lincoln první generaci samostatného full-size modelu Town Car. Do té doby název používal pouze jako název sub modelu nebo výbavy. Auto bylo cílené jako přímá konkurence Cadillacu DeVille. Oba modely byly představitelé klasické konzervativní americké školy - osmiválec, kardan, tuhá zadní náprava. V podstatě nezměněné podobě se vyráběl až do roku 1989. Nabízený vůz v krásné vínovo-vínové kombinaci zhmotňuje představy o luxusu a úspěchu v reaganovské éře.

 Karoserie

Karoserie je v originálním stavu, s novějším lakem (v původním odstínu). Vinyl je původní, zvrchu lehce zvětralý. Chromy jsou velmi pěkné, lišty kompletní. Na autě jsou novější belobočky a zrepasované ráfky. Okna jsou bez poškození.

Interiér

Kožený interiér je velmi pěkný, původní. Na místě řidiče a spolujezdce jsou drobné praskliny. Strop, koberec i dveřní výplně jsou pěkné neponičené. Palubní deska je nepopraskaná, pouze má vypadané kousky v místech perforace pro reproduktory. Z instrumentů je vše funkční, pouze klimatizace je odpojená (všechny komponenty jsou namontované).

Technický stav

Auto šlape velmi pěkně, je tiché, luxusní. Startuje na první škrtnutí, řadí hladce.

Krásné auto pro milovníky osmdesátých let i dostupný luxus pro všechny. Ideální pro fandu, který přemýšlí o klasické fullsize americe, ale nechce platit cenu aut ze šedesátých nebo sedmdesátých let.