1970 Lincoln Mark III

1970 Lincoln Mark III
Rok výroby
1970
Výrobce
Lincoln
Model
Mark III
Najeto
76000 mil
Převodovka
automatická
Motor
460 V8
Objem motoru
7500 ccm

Lincoln Mark III byl představen v roce 1969 jako přímá konkurence Cadillacu Eldorado v segmentu "Personal Luxury Cars". V tomto segmentu se klad důraz na styl,  luxus a maximální komfort pro řidiče na úkor všeho ostatního. Neřešila se praktičnost ani spotřeba, řidič si měl zkrátku jízdu užít. Tah se Lincolnu povedl, série Mark byla mimořádně úspěšná a oblíbená. Základní výbava těchto strojů byla na svoji dobu nevídaná - vše bylo v elektrice (okna, sedačky v šesti směrech, anténa, zámky), interiér byl kožený, ve výbavě nechyběla klimatizace, hodinky Cartier, motor byl nějvětší od Fordu - 460 cui.... Námi představovaný vůz se dochoval v nádherném původním stavu s nájezdem 76 t. mil. Byl vyroben 12.6.1970 v závodu ve Wixom, Mi. Dodán byl prvnímu majiteli v dealerství Germain v Columbus, OH. K vozu je rozsáhlá historická dokumentace (faktury, původní štítky, warranty card, atd..)

Karoserie

Karoserie je v perfektním původním stavu absolutně bez koroze. Lak je dělán nově, odstín původní  (Medium Ivy Green Metallic) dle štítku.  Vinyl je původní a v perfektním stavu. Chromy jsou jak nové. Tońovaná okna jsou bez poškození a prasklin. V kufru je kompletní dobové příslušenství - hever, rezerva.

Interiér

Kožený interiér je v původním perfektním stavu. Kůže je velmi zachovalá, pouze na sedáku řidiče je v místě nastupování cca 1 cm odřenina. Boční panely, palubka, stropnice, i vše ostatní je jak nové.

Technický stav

Auto je ve vynikajícím technickém stavu. Mělo pravidelnou údržbu, je spolehlivé, startuje na první škrtnutí. Motor je tichý, automat řadí plynule.

Mimořádně luxusní  vůz. Velice zachovalý a dokumentovaný. Jestliže jeho posláním bylo v roce 1970 přinést řidiči maximální komfort a radost z jízdy, pak toto poslání se ani po 47 letech nezměnilo a vy to můžete nyní vyzkoušet.