1972 Lincoln Continental Sedan

1972 Lincoln Continental Sedan
Rok výroby
1972
Výrobce
Lincoln
Model
Continental Sedan
Najeto
59000 mil
Převodovka
automatická
Motor
460 V8
Objem motoru
7500 ccm

Lincoln byl vždy vlajkovou  lodí  koncernu Ford a dodával nejprestižnější a nejdražší automobily. Čtyřdveřový Continental patřil ve své době mezi etalon luxusu, ukazoval na peníze a moc svého majitele. Tehdejší výbava těchto vozů může být i podle dnešních měřítek považována za nadstandardní.

Tento kousek jezdil v USA do začátku nového milénia, kdy byl importován do Evropy. Jde o zachovalý kus v původním stavu, ukazatel nájezdu je na 59000 mílích. Servisní záznamy se dochovaly pouze za posledních cca 15 let, nicméně podle opotřebení interiéru ho můžeme považovat za reálný.

Karoserie

Karoserie je v původním stavu s jedním přelakováním v původním odstínu. Vnitřní části karoserie mají původní lak. Lak je pěkný, s plným leskem. Na autě jsou různé drobné nedokonalosti a škrábance z běžného používání , nikde ale nejsou žádné promáčkliny do plechu. Vinyl je původní, okolo zadních oken je několik puchýřků. Koroze je minimální (hrana zadního víka, pár malých puchýřů na blatnících). Chromy jsou zachovalé, nic nechybí. Okna jsou bez poškození, v kufru je kompletní příslušenství.

Interiér

Interiér je ve velice pěkném původním stavu. Kromě jednoho prodřeného místa na koberci mu nelze nic vytknout. Palubní deska je bez prasklin, stropnice je zachovalá stejně jako polstrování sedadel. Z elektrické výbavy je vše plně funkční, pouze okna se stahují pomaleji a bylo by dobré mechanismus promazat.

Technický stav

Auto je po mechanické stránce ve velmi dobrém stavu, do poslední chvíle bylo v provozu. Startuje na první škrtnutí, automat řadí hladce. Ve výfukové soustavě je netěsnost a výhledově by bylo ke zlepšení komfortu dobré vyměnit tlumiče.

Obrovské a nepřehlédnutelné auto v pěkném stavu, které lze ihned používat.  Dostupný luxus sedmdesátých let :-)