1974 Ford Torino

1974 Ford Torino
Rok výroby
1974
Výrobce
Ford
Model
Torino
Najeto
10200 mil
Převodovka
automatická
Motor
302 V8
Objem motoru
5000 ccm

Toto auto je jedno z nejzachovalejších a nejpůvodnějších Torin této generace, jaké na světě existují. Auto zakoupil v roce 1974 první majitel, ale krátce na to zemřel. Rodina se rozhodla, že auto neprodá a poté bylo zakonzervováno. Teprve nyní, v roce 2009, se další generace rozhodla o prodeji. Auto má najeto pouze 10 tis. mil, které se v průběhu desetiletí najeli, aby auto zůstalo i  po mechanické stránce v pořádku. K vozidlu je certifikát potvrzující počet najetých mil, které vystavil rodinný příslušník, na kterého bylo vozidlo registrované. Vše je původní a vše odpovídá stavu nového vozu, tak jak bylo prodáno v roce 1974...

Karoserie

Jak již jsem výše psal, vše je původní. Stav karoserie i laku je perfektní, žádné odřeniny ani promáčkliny, žádná koroze. Všechny chromy jsou jako nové. Vinyl je původní a opět jako nový.

Interiér

Asi není třeba opakovat, fotografie řeknou vše.

Technický stav

I po mechanické stránce je vše vynikající. 302 s automatem šlapou jako nové, všechny mechanické komponenty jsou původní.

Popisovat stav tohoto auto detailně nemá moc smysl, lepší by bylo vložit sem dobový test. Toto Torino osloví každého, kdo upřednostňuje původnost a mimořádný stav. Sehnat jakékoliv americké auto ze 60tých a 70tých let v takovémto stavu je dnes velká rarita a přestože toto není nejvyhledávanější model, svoji sběratelskou hodnotu má. Kdo se chce vrátit do autosalonu Forda do roku 74, nemá jinou možnost :-)