1972 Ford Thunderbird

1972 Ford Thunderbird
Rok výroby
1972
Výrobce
Ford
Model
Thunderbird
Najeto
63000 mil
Převodovka
automatická
Motor
429 V8
Objem motoru
7000 ccm

Šestá generace Fordu Thunderbird byla představena v roce 1972. Sdílela mechaniku i šasi Lincolnu Mark IV a luxusem i výbavou se prémiové značce téměř blížila. Představovaný vůz se dochoval v pěkném původním stavu se 63 tisíci najetými mílemi. V USA ho vlastnili 2 předchozí majitelé.

Karoserie

Karoserie je v původním stavu. Lak je z části původní, některé panely jsou lakované. Ve spodních částech karoserie je lokální koroze (růžky dveří, kapsy blatníků). Podlahy jsou zdravé - viz foto, stejně jako vrch karoserie. Na autě jsou různé drobné kosmetické vady z běžného provozu. Původní vinyl je v perfektním stavu. Okna jsou bez prasklin, chromy pěkné. K vozu jsou 2 nové boční lišty jako náhrada za poškrábané. V kufru je kompletní příslušenství.

Interiér

Interiér je v krásném původním stavu. Auto bylo na přání vybaveno 2 dělenými sedačkami a plnou konzolí, což je u Tbirdu velmi raritní výbava (98 procent aut této generace má lavice). Sedačky nejsou potrhané, palubní deska je bez prasklin, dveřní výplně jsou velmi zachovalé. Z elektrické výbavy je vše funkční.

Technický stav

Auto je ve velmi dobrém mechanickém stavu. Bigblock o obsahu 429 kubických palců s autem  slušně hýbe, chytá na první otočení.  Automat řadí plynule. Na autě jsou nově udělané brzdy (hlavní válec, pístky, hadice...) i provozní kapaliny. S autem jde ihned jezdit.

Velice pěkný Tbird s atypickými prvky výbavy. I přes své nedostatky je to pořád krásné auto s nízkým nájezdem, které bude novému majiteli dělat radost.