1977 Ford LTD

1977 Ford LTD
Rok výroby
1977
Výrobce
Ford
Model
LTD
Najeto
98000 mil
Převodovka
automatická
Motor
351 V8
Objem motoru
5700 ccm

Tento Ford jsem zakoupil při poslední cestě do USA víceméně náhodně při popojíždění v Jacksonville na Floridě. Stál před domem, za oknem cedule "for sale", vypadal pěkně, tak jsem zavolal a domluvil si prohlídku. Auto prodával mladý student místní university, který ho dostal od svého dědy v roce 2012. Měl ho zhruba rok, po tu dobu ho používal jako daily driver a najel s ním zhruba 7 tisíc mil. Děda byl prvním majitelem a kromě posledního roku bylo auto celou dobu u něho v Georgii a vždy garážované.

Karoserie

Karoserie je velmi dobrém původním stavu, koroze téměř nulová. Lak je původní a zachovalý, s plným leskem. Vinylová střecha je originální a pěkná, pouze na pár mistech drobně popraskaná . Tónovaná okna jsou bez poškození, lišty kompletní, nic nechybí. V zavazadlovém prostoru je veškeré příslušenství. Pneu jsou zánovní.

Interiér

Interiér je v perfektním původním stavu. Kromě jedné drobné prasklinky ve švu sedáku řidiče mu není co vytknout, více řeknou fotografie. Z palubních instrumentů je vše funkční.

Technický stav

Auto bylo poslední rok denně používáno s veškerým servisem pro spolehlivé používání. Motor běží tiše a hladce a startuje vždy na první škrtnutí. Automat řadí hladce. Auto jede velice dobře a na rozdíl od uloženek je z něj cítit pravidelný provoz a spolehlivost. Aktuálně nevyžaduje žádné investice.

Klasická fullsizová osmiválcová amerika ve velice dobrém originálním stavu po dvou majitelích, s nízkým nájezdem, bez investic a za rozumné peníze. Vhodná pro denní stylové ježdění v pohodlných lavicích i jako víkendové auto pro radost.