1972 Ford LTD

1972 Ford LTD
Rok výroby
1972
Výrobce
Ford
Model
LTD
Najeto
101000 mil
Převodovka
automatická
Motor
400 V8
Objem motoru
6500 ccm

LTD byl jedním z modelů vyráběných na fullsizeové platformě Fordu. Pro svoji spolehlivost, robustnost a kvalitní zpracování byl ve své době velmi oblíbeným vozem, často využívaným  policií nebo taxislužbami. V letech 69-78 bylo na této platformě vyrobeho téměř 8 mil kusů , což ji řadí mezi druhou nejúspěšnější od Fordu, hned po sérii T. Tento konkrétní kus pochází z Oklahomy City, kde byl v roce 1972 zakoupen v dealerství Bus Horton. Dochoval se v naprosto unikátním původním stavu. Po celou dobu měl jediného majitele, vždy byl garážovaný a dostával tu nejlepší péči. Velmi ojedinělá je i barevná kombinace. V době, kdy byly populární odstíny hnědé, béžové a zelené, si auto v kombinaci bílé s bílou objednával málokdo.

Karoserie

Karoserie je v dokonalém stavu. Celoživotní garážování je vidět na každém dílu tohoto Fordu - originální tovární lak je téměř jako nový. Koroze je nulová. Chromy jsou perfektní, stejně jako původní bílý vinyl. Okna jsou bez poškrábání. Na autě jsou původní plechová kola s poklicemi a novými pneumatikami. Zavazadlový prostor je jako nový, s kompletním příslušenstvím a nepoužitou rezervou.

Interiér

Stejně jako karoserie je i interiér v perfektním stavu a je téměř jako nový. Jediné místo, kde je patrné používaní, je pár drobných centimetrových prasklin v kožence na sedáku řidiče. Zbytek - palubní deska, stropnice, boční výplně i koberec jsou jako nové. Všechno příslušenství je funkční, klimatizace chladí, dobové AM/FM rádio hraje.

Technický stav

Auto je ve velmi dobrém technickém stavu. 400 běží perfektně, automat řadí hladce, přechody nejsou téměř poznat. Jízda s ním je příjemná a bezproblémová.

Jeden z nejlepších původním stavů, jaký lze najít. Vyjímečná barevná kombinace i historie dělá z tohoto LTD ideální auto do sbírky, kde si svoji hodnotu bude držet stále . Těžko se věří, že Ford má najeto 101 tisíc mil, svým stavem odpovídá spíše pětině tohoto nájezdu a bez přehánění ho lze označit jako "showroom condition". Jak je vidět, při šetrném zacházení a pravidelném garážovaní se dá eliminovat opotřebení a stárnutí na minimum.