1970 Dodge Polara

1970 Dodge Polara
Rok výroby
1970
Výrobce
Dodge
Model
Polara
Najeto
112000 mil
Převodovka
automatická
Motor
383 V8
Objem motoru
6300 ccm

V roce 1969 představil Dodge novou generaci fullsize modelů. Jejich design, nazývaný "fuselage look" podle hlavních linií připomínající aerodynamický proudnicový tvar, působil hodně ramenatě a auta tak vypadala ještě větší a objemnější. Tato bílá Polara byla dovezena z Idaha v roce 2011. Je ve vynikajícím stavu.

Karosérie

Karosérie je v perfektním původním stavu a bez jediné viditelné koroze. Lak byl dělán nový zde v ČR krátce po dovozu, původní byl také bílý, ale vyšisovaný. Chromy jsou velmi zachovalé, lišty a doplňky jsou kompletní a nic nechybí. V kufru je kompletní příslušenství.

Interiér

Interiér je velmi zachovalý a pěkný. Část je stále původní - dveřní panely, stropnice, koberec, palubní deska. Obě lavice byly přečalouněny přesně  dle originálu během renovace laku. V interiéru je vše funkční.

Technický stav

Auto šlape perfektně. Motor startuje na první škrtnutí, běží tiše a pravidelně. Automat řadí hladce. Duální výfuky mají hluboký, ale decentní zvuk. Na autě bylo instalováno mnoho nových dílů během poslední doby.

Neokoukané a raritní  dvoudveřové kupé nejen pro milovníky moparů. Zajímavá a u ameriky z té doby ne úplně běžná barevná kombinace. Zlé auto na každý pohled :-)