1969 Chrysler Newport

1969 Chrysler Newport
Rok výroby
1969
Výrobce
Chrysler
Model
Newport
Najeto
44000 mil
Převodovka
automatická
Motor
383 V8
Objem motoru
6300 ccm

V roce 1969 představil Chrysler kompletně přepracovanou a novou generaci fullsize modelů, pro jejíž design se vžilo označení "fuselage styling". Důvodem bylo, že auto nebylo krabicové. Všechny linie byly zaoblené a celkově vytvářeli na řezu tvar válce, což odkazovalo na letectví a vzhled trupu letadla. Ve své době to nebyl velký hit, ale s postupem času se projevily kvality nadčasového designu a dnes se fuselage cars teší sběratelské oblibě, i z důvodu málo dochovaných kusů jednotlivých modelů. Představovaný Chrysler Newport Custom je pro milovníky fuselage ideálním kandidátem do sbírky. Jde o mimořádně zachovalý nerenovovaný vůz s nájezdem 44 tisíc mil, který do roku 2003 vlastnil první majitel. Prodán nový byl 19.8.1969 v Circleville v Ohiu v dealerství Joe Moats Motor Sales. K autu je dobová dokumentace.

Karoserie

Karoserie je v nádherném původním stavu s většinou původního laku. Na vozidle nenajdete žádnou korozi. Vinyl je původní a jako nový. Chromy jsou bez jediné chyby, jako nové. Vše je kompletní, nic nechybí. V kufru je kompletní příslušenství.

Interiér

Interiér je v krásném původním stavu. Kromě prasklého švu na sedáku v místě řidiče je vše jako nové. Palubní deska bez jediné prasklinky, dveřní panely jsou perfektní. Všechny instrumenty jsou funkční.

Technický stav

Auto jezdí velice dobře. Za posledních 5 roků najezdilo necelých 2000 mil. Motor šlape pěkně, automat řadí hladce. Na autě se průběžně prováděl servis, servisní dokumentaci máme k nahlédnutí.

Nádherný nerenovovaný stroj s nízkým nájezdem a historickou dokumentací. Pro Mopar nadšence ideální kousek do sbírky nebo na pohodové víkendové projížďky.