1972 Chevrolet Kingswood

1972 Chevrolet Kingswood
Rok výroby
1972
Výrobce
Chevrolet
Model
Kingswood
Najeto
81000 mil
Převodovka
automatická
Motor
400 cui V8
Objem motoru
6554 ccm

Příběh tohoto Chevroletu je velmi zajímavý a byl to i jeden z důvodů, proč jsem ho koupil. Historie se začíná psát 23.listopadu 1971, kdy si ho v dealerství George Irvina v Denveru v Coloradu zakoupili paní Millerová a pan Miller. Měli malé děti a Kingswood se jim hodil jako velké a praktické auto na rodinné výlety. O 37 let později, v roce 2009, stojí kombík stále ve stejné garáži na stejné adrese. Děti jsou už dospělé a mají vlastní rodiny a manželé Millerovi se rozhodli, že auto, se kterým strávili velkou část svého života, prodají. Zveřejňují inzerát, na který se ozývám. Dohodli jsme se na koupi, vše bylo připravené k realizaci, když mi najednou přišla zpráva od syna Millerů, že rodiče se velmi omlouvají, ale ze sentimentálních důvodů to auto nedokážou prodat.

Čas plynul a během následujících let jsem si párkrát vzpomněl a poslal email, zda si to nerozmysleli. Vždy obratem odpověděli - že bohužel ne. Na auto jsem zapoměl, když najednou na začátku roku 2013 dorazil dotaz, zda mám o auto ještě zájem, že tentokrát je to definitivní rozhodnutí. Moc se mi to v tu dobu nehodilo, měl jsem už v garáži trochu "překombíkováno". Chvíli jsem přemýšlel, ale nakonec mi to nedalo a Kingswooda jsem po 4 letech od první dohody koupil. A zde vám ho nabízím k prodeji - do dobrých rukou, někomu, kdo dokáže ocenit auto s pěknou historií.

Auto má stále původní registraci z roku 1972, je v originálním stavu, najeto pouze 81 t. mil. Na konci fotogalerie je záběr, kde se paní Millerová a její dnes už dospělé děti loučí s Kingswoodem při nakládce letos na jaře.

Karoserie

Karoserie je v původním stavu. Lak je z 90 procent originální z výroby. Z dálky je pěkný, bližší pohled ukáže známky stáří. V některých místech je tenký, někde oprýskaný. Paní Millerová auto několikrát drobně odřela. Koroze je minimální a pouze lokální - spodky předních blatníků za kolem a rohy zadního blatníku. Oprava nebude náročná. Chromy jsou velmi pěkné, lišty také (pouze jedna na LP baltníku chybí). Zadní zatahovací okno je plně funčkní, spodní víko je ovládané ručně. V kufru je rezerva i kompletní příslušenství. Okna jsou bez poškození, originální poklice v pěkném stavu. Na střeše je příplatkový luggage rack, ve vynikajícím stavu.

Interiér

Interiér je v krásném původním stavu, jedinou vadou jsou 2 prasklinky na palubní desce. Boční panely i polstrování všech lavic je bezchybné. Kingswood je typovaný jako 8 místný, poslední 3 lavice je skládací, po jejím složení se vyvoří obrovský kufr. Druhá řada jde také složit, tím vznikne v zadní části prostor dostatečně veliký pro přespání 2 osob.

Technický stav

Automobil šlape jak hodinky, motor jde po výměně svíček a kabelů tiše a plynule. Automat řadí jak má a auto jede velice příjemně.

Jeden z největších sériových kombíků všech dob ,"clamshell wagon", s krásnou a doloženou historií , v pěkném původním stavu a na tu dobu atypické barevné kombinaci. Vhodný na dlouhé cesty pro celou rodinu. Toto auto si nový majitel musí zasloužit :-)