1982 Chevrolet Corvette

1982 Chevrolet Corvette
Rok výroby
1982
Výrobce
Chevrolet
Model
Corvette
Najeto
72000 mil
Převodovka
automatická
Motor
350 V8
Objem motoru
5700 ccm

Corvetta patří mezi americké automobilové legendy. Rok 1982 byl posledním rokem třetí generace, která byla představena v roce 1968 a v průběhu let postupně modernizována a faceliftována. Výraznou změnou pro rok 82 bylo použití vstřikování Cross-Fire a nového 4 stupňového automatu (místo 3st. z předchozích let). Uváděné zrychlení bylo 7.9 s na 60 mil/h.

Karoserie

Karoserie je v pěkném původním stavu s novějším přelakováním. Odnímací targa panely jsou průhledné. Na autě jsou nové pneu.

Interiér

Interiér je ve velmi pěkném původním stavu. Kožené čalounění je bez poškození, palubní deska bez prasklin. Auto má téměř kompletní výbavu z nabídky v tomto roce. Vše je v elektrice - okna, sedačky, obě zrcátka.

Technický stav

Auto je bezproblémové. Startuje na první škrtnutí, duální výfuky mají hluboký zvuk. Automat řadí hladce. Aktualní provedený servis v ceně 1700 USD: brzdové třmeny plus destičky, kompresor klimatizace plus doplnění, podtlaky světel, brzdové trubičky, nové silentbloky zadní nápravy.

Velice pěkná Corvetta za cenu ojeté oktávky. Decentní barevná kombinace. Ideální na denní ježdění i víkendové projížďky.