1969 Buick Skylark Custom

1969 Buick Skylark Custom
Rok výroby
1969
Výrobce
Buick
Model
Skylark Custom
Najeto
114000 mil
Převodovka
automatická
Motor
350 V8
Objem motoru
5700 ccm

Automobily GM postavené na midsizeové platformě A-body z šedesátých a začátku sedmdesátých let patří sběratelsky k velmi oblíbeným, nejen kvůli povedenému designu, ale i pro velmi příjemné jízdní vlatnosti. Buickův Skylark je jedním z této řady.  Tento kus byl zakoupen v Tenneesee v Borders Motor Co. dne 7. července 1969 prvním a jediným majitelem. Dožil se 92 let a auto mu zůstalo až do jeho úmrtí v roce 2012. Zachovalo se v krásném původním stavu, jeho majitel ho měl stále garážované a pečlivě se o něj staral. K Buicku se dochovala řada historických dokumentů včetně původní a  jediné registrace z roku 1969.

Karoserie

Karoserie je v původním stavu včetně všech karosářských dílů a absolutně bez koroze. Původní lak (v odstínu champagne mist) má několik míst které byly v průběhu let přestříkány po drobných oděrkách. Chromy jsou vynikající, z doplňků a znaků nic nechybí. Původní vinyl je v neuvěřitelném stavu, jako nový, bez jediné chyby nebo bublinky. Okna jsou bez poškození. V kufru je kompletní příslušenství.

Interiér

Interiér je v krásném původním stavu, tak jak byl dodán z fabriky. Kromě drobné trhlinky na sedáku řidiče zde nenalezneme žádné poškození. Všechny budíky jsou funkční.

Technický stav

Původní motor 350 V8 se čtyřkomorovým karburátorem šlape jak hodinky, automat řadí hladce, auto je na řízení velmi příjemné.

Krásný a neokoukaný model, který u nás na srazu nepotkáte. Řidičsky mimořádně příjemné a živé auto. Veterán s doložitelnou historií a v nádherném stavu. Po 44 letech hledá druhého majitele.