1958 Oldsmobile 88

1958 Oldsmobile 88
Rok výroby
1958
Výrobce
Oldsmobile
Model
88
Najeto
38000 mil
Převodovka
automatická
Motor
371 V8
Objem motoru
6100 ccm

V roce 1958 představil GM nejvíce nazdobené automobily v celé své historii. Pokud by člověk spočítal počet lišt, odznáčků a emblému, došel by k třímístnému číslu. Design Oldsmobilu v tomto roce patří mezi nejúžasnější a mezi sběrateli mezi nejvyhledávanější. Tato "osmdesát-osmička" byla nová koupena Jarodem Taylorem ze Sparty, MI pro svoji manželku Sophii v dealerství Newhouse Oldsmobile za 1950 dolarů. Auto poté zdědil jejich syn Robert. Od roku 2002 bylo v soukromé sbírce. Olds se dochoval v nádherném původním a nikdy nerenovovaném stavu. Aktuální nájezd je 38 tisíc mil a my věříme, že se jedná o skutečný nájezd.

Karoserie

Karoserie je v naprosto původním stavu se 100% laku z výroby. Nikdy nebyla opravovaná ani bouraná. Odstín měl název Surf Green. Lak je na 60 let nadstandardně zachovalý, ale samozřejmě má množství drobných odřeninek od dveří, kamínků atd. Na autě není žádná viditelná promáčklina, všechny plechy krásně lícují a dveře se zavírají jak u nového auta. Koroze je minimální. Chrom je zachovalý, zentalové prvky mají obvyklé puchýřky, lišty jsou perfektní bez poškození, nic nechybí . Okna jsou bez poškození nebo prasklin. V kufru je kompletní příslušenství i původní rezerva.

Interiér

Interiér je v nádherném původním stavu. Pouze látka přední a zadních sedaček byla nově čalouněna, koženka je však původní. Palubní  deska je jak nová, interiérové chromy jsou dokonalé. Všechny instrumenty v interiéru jsou funkční, čudlíky jsou nevychozené a pocitově se cítíte jak v 2 roky starém automobilu.

Technický stav

Auto je ve vynikajícím technickém stavu, nevychozené a tuhé. Motor běží plynule, nové duální výfuky dávají hluboký hutný zvuk. Automat řadí hladce. Kromě běžného servisu je bez investic.

Nádherné originální auto, které se jen tak nevidí. Díky svému stavu má velký investiční potenciál. Určitě si zaslouží zůstat ve svém původním stavu, zakonzervovat a uchovat tak, jak je. Nerenovovaných aut z padesátých let v tomto stavu je úplné minimum.