1968 Pontiac Bonneville

1968 Pontiac Bonneville
Rok výroby
1968
Výrobce
Pontiac
Model
Bonneville
Najeto
72600 mil
Převodovka
automatická
Motor
400 V8
Objem motoru
6600 ccm

Bonneville byl v roce 1968 na vrcholu nabídky Pontiacu, o necelé 4 palce delší než další fullsize - Catalina. Modelový ročník 67-68 se designově velmi vydařil, ostatně jako všechny GM z těchto let. Protáhlá linka ve tvaru "coke-bottle" patří k nejhezčím z celých 60-tých let. Tento čtyřvéřový bezsloupkový hardtop byl zakoupen nový v Severní Karolíně, kde strávil svůj celý život až do svého přesunu do Evropy. Měl celkem 3 majitele, první ho vlastnil od r. 68 až do r. 2003. Zachoval se ve vynikajícím původním stavu, s necelýmí 73 tisíci mílemi. K autu je množství historické dokumentace - od výrobního listu až po manuály.

Karoserie

Karosérie je ve vynikajícím původním stavu s jedním přelakování v původním odstínu. Auto je bez koroze, pouze pod vinylem u zadního okna je pár drobných puchýřků. Chromy jsou pěkné, všechny lišty i odznáčky jsou zachovalé a nic nechybí. Příplatková tónovaná zelená okna jsou bez poškození. Vinylová střecha byla měněná během přelakování a je ve velmi dobrém stavu. Na autě jsou původní kryty kol, všechny v perfektním stavu. V kufru je všechno příslušenství včetně originální rezervy.

Interiér

Zlatý vinylový interiér je v mimořádně zachovalém původním stavu. Kromě drobného protržení (cca 2cm ) na boku sedáku řidiče je jako nový. Palubní deska je perfektní včetně originálního rádia. Stropnice je ve vynikajícím stavu. Všechny prvky interiéru jsou funkční.

Technický stav

Na automobilu byl proveden rozsáhlý servis, většina běžných mechanických dílů byla preventivně vyměněna. Originální motor 6.6l běží perfektně. Auto celkově jede jako nové a nevyžaduje žádné opravy. Auto má posilovače řízení i brzd. Klimatizace je funkční a chladí.

Elegantní  fullsize ve velmi pěkném stavu,  ve čtyřdvéřovém provedení v ČR pravděpodobně jediný. Jeden z nejhezčích pontiaců své éry v zajímavé barevné kombinaci.