1963 Buick Riviera

1963 Buick Riviera
Rok výroby
1963
Výrobce
Buick
Model
Riviera
Najeto
108000 mil
Převodovka
automatická
Motor
401 V8
Objem motoru
6600 ccm

Ke konci roku 1962 byla představena první generace modelu Riviera, která byla cílena na bohaté zákazníky s požadavky na sportovní charakter automobilu. Svým nadčasovým designem výrazně vybočovala z tehdejší produkce, zpracování interiéru i kombinace barev a materiálů působí luxusně i dnes. Riviera byla menší  a výrazně lehčí než fullsize modely, což z ní v kombinaci s téměř sedmilitrovým motorem  dělalo velmi svižné auto. Představovaný kousek byl nový zakoupen 5.10.1963 v dealerství Kaufmann Buick Co. ve Spokane ve státu Washington. Celkově 2 majitelé se o něj starali pečlivě, auto se dochovalo ve špičkovém stavu a vypadá téměř jako nové auto.

Karoserie

Karoserie je ve vynikajícím stavu. Všechny plechy jsou původní, nikdy nevyvařované a absolutně bez koroze. Na autě je udělán nový lak špičkové kvality (zde v ČR, původní byl vyšisovaný), odstín je původní - Fawn Mist. Všechny gumové elementy jsou nové. Chromy i lišty jsou původní a ve vynikajícím stavu. Tónovaná okna jsou bez poškození. Ráfky jsou nově nakomaxitované, s původními pokličkami a novými pneu. Kompletní fotogalerie původního stavu i průběhu renovačních prací jsou k dispozici.

Interiér

Interiér je naprosto dokonalý. Kromě velmi malé a téměř neviditelné prasklinky na sedačce řidiče je jako nový. Vše v interiéru je plně funkční, od světýlek až po budíky na palubní desce.

Technický stav

Auto dostávalo v průběhu let kvalitní servisní péči. Motor běží perfektně, převodovka řadí sametově. Sériové duální výfuky byly doplněny dvojicí glasspacků, zvuk je dunivý a plný. Auto je velmi rychlé a vzhledem k nižší váze i hbité do zatáček.

Krásné a neokoukané sportovní gentlemanské kupé  s velkým  investičním potenciálem.  Decentní a luxusní barevná kombinace, na vlastní oči ještě hezčí.