1968 Mercury Marquis

1968 Mercury Marquis
Rok výroby
1968
Výrobce
Mercury
Model
Marquis
Najeto
68000 mil
Převodovka
automatická
Motor
390 V8
Objem motoru
6391 ccm

Velice vzácné dvoudvéřové kupé bylo vyrobeno pouze v 3965 exemplářích za základní cenu $3685 – v roce 1968 to byl vedle modelu Parklane nejdražší a nejvybavenější model na špici nabídky. Podle dostupných informací je do dnešní doby dochováno pouze několik stovek kusů tohoto typu (v Evropě se mi podařilo dopátrat pouze k 1 kusu), což dělá z toho automobilu opravdu raritní záležitost s předpokladem rostoucí sběratelské ceny.

Karoserie

Karoserie je ve vynikajícím stavu, s minimem (pouze povrchové) koroze. Lak je z 50 procent původní, část laku byla opravena kvůli množství kosmetických vad. Na autě nebyly prováděny žádné opravy ani vyvařování, šlo pouze o kosmetickou opravu. Originální vinylová černá střecha je ve velmi dobrém stavu. Všechna okna jsou bez prasklin s minimem škrábanců. Chrom je v perfektním stavu absolutně bez poškození, všechny doplňky jsou zachovalé a nic nechybí.

Interiér

Interiér je v krásném původním tavu. Okna a sedačky jsou v elektrice a vše je bezproblémové a funkční. Palubní deska je bez prasklin, což je u tohoto modelu poměrně neobvyklé. Sedačky jsou v perfektní stavu bez jediné trhliny, koberec je nový (vyměněn za původní vyšisovaný).

Technický stav

Na vozidle je vše funkční, motor běží hladce a plynule, novější chromované duální výfuky umocní krásný zvuk osmiválce. Automat řadí bez problémů. Automobil byl provozován jako víkendové auto pro radost.

Pokud chcete veliké dvoudvéřové kupé s big blockem a zároveň něco ojedinělého a vzácného, tohle auto je to pravé.  Vzhledem k společné bázi s fullsize Fordy není ani problém s dostupností většiny náhradních dílů. Již nyní stačí pouze sednout a jezdit.